Let op je bezoekt nu de archiefsite. Bekijk de actuele website hier.

Let op deze site dient als archief.
Ga naar www.psycholoogwijnberg.nl voor de actuele website.

Beter van Wel

Nog meer provocatieve psychologie

Auteur(s): Jeffrey Wijnberg
Verschijningsdatum: 15-06-2016
Uitgeverij: Scriptum
ISBN: 9789463190114
Verkrijgbaarheid: Online / Boekhandel
Koop direct online

Maak kennis met de provocatieve psychologie van Jeffrey Wijnberg:

Het neurotisch handboek 

Psychologische zelfhulpboeken prediken het geluk en hoe de mens vol zelfvertrouwen en succesvol kan zijn. Met Het neurotisch handboek wil Wijnberg een lans breken voor iedereen die liever lijdt en strijdt dan zich laat bekeren door de religie van de positivo’s. Met goed doordachte twijfeltechnieken en zelfondermijnende inzichten laat hij zien hoe het postmoderne geluksstreven de nek kan worden omgedraaid.

Dat moet ik nog een plekje geven 

Durf je jezelf wel kwetsbaar op te stellen? Kun je je boosheid wel loslaten? Of lukt het je niet om, laten we maar zeggen, echt tot de kern komen? Nee? Geen nood. Ook Wijnberg raakt van het padje als hij geconfronteerd wordt met moderne psycho-blabla zoals ‘leermoment’ en ‘emotionele blokkade’. Hij maakt er korte metten mee en zet de lezer met beide benen op de grond.

De zin van onzin 

De mens, het leven en de wereld vormen een doorlopende voorstelling van ongerijmdheden. Wijnberg komt tot de ontdekking dat mensen die kunnen leven met deze tegenstellingen, gelukkiger zijn. Want wie het ongerijmde omarmt, heeft minder frustraties, accepteert makkelijker zijn eigen en andermans tekortkomingen en treedt vaker het leven met een lach tegemoet.

 

Jeffrey Wijnberg is al ruim dertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. bij Scriptum: Hoe erger hoe beter en Beter van niet, en samen met Jaap Hollander Succes is ook niet alles en Provocatief coachen.

 

ISBN 978 94 6319 011 4

 

betervanwel