Let op je bezoekt nu de archiefsite. Bekijk de actuele website hier.

Let op deze site dient als archief.
Ga naar www.psycholoogwijnberg.nl voor de actuele website.

De zin van onzin

Leren leven met het ongerijmde maakt gelukkig

Auteur(s): Jeffrey Wijnberg
Verschijningsdatum: 01-03-2014
Uitgeverij: Scriptum
Verkrijgbaarheid: Online / Boekhandel
Koop direct online

Het moderne denken wordt overheerst door het zoeken naar definitieve oplossingen. Daarom lijdt de mens, meer dan hij zich bewust is, aan de obsessie om alles kloppend te krijgen. Natuurlijk, elk probleem vraagt om een deugdelijke oplossing. Maar wat als blijkt dat die oplossing alleen nog meer problemen genereert?

Echte liefde is mooi en verrijkend. Maar hoe kan het dat zoveel goeds ook het ergste kwaad in de mens kan oproepen? Iedereen wil het gevoel hebben het leven in eigen hand te hebben. Maar de mens functioneert veel beter als zijn leven bepaald wordt door vaste rituelen. Goed beschouwd is er daarom maar weinig wat echt klopt. De mens, het leven en de wereld vormen een doorlopende voorstelling van ongerijmdheden. Psycholoog Jeffrey Wijnberg heeft in zijn jaren lange ervaring als psycholoog een fascinerende ontdekking gedaan: mensen die kunnen leven met het ongerijmde zijn gelukkiger.

Een nieuw provocatief boek van Jeffrey Wijnberg. Van zijn boeken zijn in totaal al meer dan 50.000 exemplaren verkocht.

Jeffrey Wijnberg is al ruim dertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. van hem bij Scriptum: Hoe erger, hoe beter, Verbale intelligentie, Zachte heelmeesters en, samen met Jaap -Hollander, Succes is ook niet alles en Provocatief coachen.

www.psycholoogwijnberg.nl

 

€ 17,95 | a. 160 blz. | 35 × 215 mm | gebonden met stofomslag | met illustraties van Peter de Wit | isbn 978 90 5594 857 4  | april 2014

 

Dezinvanonzin3D