Let op je bezoekt nu de archiefsite. Bekijk de actuele website hier.

Let op deze site dient als archief.
Ga naar www.psycholoogwijnberg.nl voor de actuele website.

Waarom zijn vrouwen zo gemeen

Conflict en uitdaging in relaties

Auteur(s): Jeffrey Wijnberg
Verschijningsdatum: 01-03-1992
Uitgeverij: Gezin & Gezondheid, Utrecht
ISBN: 9789021537405
Verkrijgbaarheid: (Nog) niet verkrijgbaar

Maar al te vaak hoor ik in mijn spreekkamer overspannen mannen verzuchten: 'Waarom zijn vrouwen zo gemeen?' Dan schiet ik in de lach en schep er een bijzonder genoegen in om deze vermoeide krijgers uit te leggen dat de gemeenheid van vrouwen pure noodzaak is. Want zonder deze vrouwelijke kwaliteit zijn mannen ongeleide projectielen.
Op het eerste gezicht lijkt het mannelijk geslacht sterk genoeg te zijn om zelf richting te geven aan het leven. Maar in de praktijk komt daar zonder haar waakzaamheid, kritiek en sturing vaak weinig van terecht. De gemeenhied van vrouwen wordt meestal het sterkst ervaren door wat mannen betitelen als 'haar eeuwige ontevredenheid'. Heeft hij de boodschappen gehaald, dan weet zij feilloos wat hij vergeten is. Kleedt hij zich 's morgens aan, dan ziet zij meteen dat hij de verkeerde combinatie gekozen heeft. En vertelt hij enthousiast over zijn plan om een nieuwe boormachine te kopen, dan wrijft zij de nog niet betaalde rekening van zijn mobiele onder de neus.
In Waarom zijn vrouwen zo gemeen schetst de psychoterapeut en Telegraaf-columnist Jeffrey Wijnberg een vijftigtal situaties waarin conflicten haarscherp worden uitgetekend. Met een goed gevoel voor humor en een groot inlevingsvermogen mengt de auteur zich in de discussie. Ook hij vraagt zich regelmatig af: 'Waarom zijn vrouwen zo gemeen?' Gaat het om de knikkers of om het spel, om het conflict of de uitdaging?

135x10x210 mm Paperback 111 pagina's

waaromzijnvrouwenzogemeen