Let op je bezoekt nu de archiefsite. Bekijk de actuele website hier.

Let op deze site dient als archief.
Ga naar www.psycholoogwijnberg.nl voor de actuele website.

Zo krijgt u alles van iedereen gedaan

Het geheim van emotionele intelligentie

Auteur(s): Jeffrey Wijnberg
Verschijningsdatum: 01-01-1996
Uitgeverij: Kosmos/Z&K Uitgevers, Utrecht
ISBN: 9789021596709
Verkrijgbaarheid: (Nog) niet verkrijgbaar

Hoe is het mogelijk dat sommige mensen door iedereen aardig gevonden worden? En wat steekt achter het succes van winstgevende bedrijven? Wie is die leraar die met overwicht in de klas gemakkelijk de orde kan houden? En wat doen echtparen in een goed huwelijk beter dan ongelukkige stellen?
Intelligentie (IQ) wordt nog altijd afgemeten aan het niveau van iemands schoolprestaties, maar is de briljante leerling ook degene die later in het maatschappelijk leven slaagt? Het geheim achter al deze vragen is een ander soort slimheid: emotionele intelligentie (EQ).
In zijn boek Zo krijgt u alles van iedereen gedaan beschrijft psycholoog en psychotherapeut Jeffrey Wijnberg alle eigenschappen die deel uitmaken van emotionele intelligentie: zelfkennis, frustratietolerantie, optimisme, sociale vaardigheid, inlevingsvermogen, gevoel voor presentatie, vriendelijkheid en positieve manipulatie. Het zijn deze eigenschappen die van mensen echte persoonlijkheden maken. Zij blinken uit in zelfdiscipline, betrokkenheid en mensenkennis.
Het is een pleidooi voor een leven met hart en ziel, en het gezond verstand als toeziend voogd. Emotionele intelligentie is de overlevingsstrategie van de toekomst, waarbij gezond egoïsme hand in hand gaat met vertrouwen in en respect voor de medemens.
Ondernemers, leraren, politici, studenten, ouders, middenstanders, echtparen en iedereen die zijn 'persoonlijke effectiviteit' wil vergroten, zal in dit boek ruimschoots aan zijn trekken komen.

zokrijgtu